Місцеві підприємства побутового обслуговування потрапили у першу хвилю послаблення карантину. У цьому переліку – індустрія краси. Відповідно до санітарно-гігієнічних вимог на вході перукарень розміщують антисептики. Адміністратори вибудували роботу так, аби дотримувалася соціальна дистанція між працівниками. Задля запобігання прямого контакту із клієнтами, перукарі одягають маски та захисні щитки. Працюють у рукавицях та в одноразовому пенюарі. Про засоби індивідуального захисту адміністрація салонів подбала заздалегідь.

Технологічний процес у перукарнях теж здійснюється за відповідними поцедурами. Обов’язковою є зміна робочої уніформи. Перукарі після кожного сеансу дезінфікують інструменти та прилади.

Для клієнтів запроваджено “масковий режим”. Вони потрапляють до перукарні за попереднім записом.

Черг практично немає. Зала очікування порожня. Наразі перукарні відмовилися від звичних “модних” журналів. Раніше клієнти їх гортали, в очікуванні стрижки. Їх віднесено до заборонених речей в салонах на період пандемії. Щодня майстер манікюру приймає лише 5 клієнтів. А донедавна доводилося обслуговувати до 10 людей на день. “маскового режиму” дотримуються і клієнти.

Напередодні відкриття міські перукарні проінспектувала міжвідомча спецкомісія.